Shopping

Australiensarna själva åker till Melbourne för att shoppa, så utbudet i staden lär inte göra dig besviken. Här finns enorma köpcentrum, marknader, och hela shoppingdistrikt. Oavsett om du har det skralt i reskassan eller har sparat i månader just för att kunna shoppa kan du hitta något som passar dig.

Shoppingområden

Det är stadsdelen Collingswood du ska ta sikte på om du är ute efter lite mer exklusiva affärer i Melbourne. Vill du hellre kunna handla mycket för pengarna, och kanske hitta souvenirer också är Queen Victoria Market ett lämpligt område att strosa omkring på. Missa inte heller The Bridge Road där du kan göra outlet-fynd eller Melbournes modekvarter Chadstone.

Marknader och köpcentrum

Följer du Victoria street kommer du till Victoria Garden där ett enormt köpcentrum väntar. Här finns IKEA, K-mart och en uppsjö av Melbournes egna butiker. En av världens största marknader är Victoria Market och är ett måste för den som shoppar i Melbourne för första gången. Här finns kläder, prylar, grönsaker och så mycket annat att du förmodligen inte hinner igenom hela området på en och samma dag.

Öppettider

De flesta affärer har öppet alla dagar i veckan, och många har öppet extra länge på fredagar. Generella öppettider är från klockan 10.00 till 18.00, och till 21.00 på fredagar.