Mat & Dryck

Mat och dryck är generellt billigare i Australien än i Sverige, men utbudet är stort, så priserna kan variera från restaurang till restaurang. Stadens menyer är ett resultat av den mångkulturella historien med influenser från hela världen.

Specialiteter

Australiens matkultur är präglad av traditionell brittisk mat som kom till landet med de första bosättarna. Men även Melbournes moderna immigranter har lämnat avtryck i stadens menyer. De senare åren har både orientalisk mat och medelhavsmat spridit sig i staden. Australiensarna äter ofta en lätt frukost på grund av värmen. Middagen är invånarnas huvudmåltid och består ofta av grillat kött, pasta, köttpaj, grönsaker eller sallad. En favorit på restaurangmenyn bland australiensarna själva är T-bonesteak med grillsås.

Restauranger

I stadskärnan står Melbournes restauranger och kaféer tätt uppradade längs gatorna. Melbourneborna själva äter i snitt var tredje måltid ute. Priserna är inte farligt dyra, och alla stadens 140 olika nationaliteter finns representerade i Melbournes olika matinrättningar. Lite lyxigare restauranger hittar du längs med flodbanken söder om Yarra River. Ta dig till någon av de inre förorterna, så som Chinatown eller Little Italy för den bästa kinesiska eller italienska maten.