Frågor & Svar

Undrar du något om Melbourne eller inför din resa dit? Vi hjälper dig med dina frågor! Här publicerar vi de vanligaste frågorna vi fått från våra besökare tillsammans med våra svar.

Hur tar jag mig runt i Melbourne?
Det är enkelt att ta sig runt i Melbourne tack vare kollektivtrafikens enhetstaxa och det väl utbyggda transportnätet. Du kan åka spårvagn, buss och tåg på samma biljett. Spårvagnslinjen City Circle är till och med gratis, och är ett bra sätt att upptäcka staden.

Var kan jag hitta ett budgetvänligt boende?
Har du inte möjlighet att bo på hotell kan du välja något av Melbournes cirka 40 vandrarhem istället. Det brukar inte vara något problem att få ett rum när du väl är på plats, men det kan bli lite billigare om du bokar via internet innan du reser. Du handlar med Australiensisk dollar, AUD, i hela landet. En AUD motsvarar ungefär 6,40 svenska kronor.

Kan jag dricka kranvattnet i Melbourne?
Det går bra att dricka kranvattnet i Melbourne, men på grund av värmen kan det vara bra att köpa med dig vatten på flaska om du ska vara utomhus mycket.

Vad ska jag tänka på innan jag reser?
Tänk på att de australiensiska tullreglerna är mycket stränga när det kommer till vad besökare får föra in i landet. Du får exempelvis inte ha med dig frukt. Läs gärna igenom reglerna på Luftfartverkets hemsida innan du reser. Glöm inte heller att ordna ett turistvisum innan din resa. Det kan du ordna över Internet eller genom din resebyrå.